Kakaový prášek 22-24 %
100% přírodní nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek Fino de Aroma s obsahem 22–24 % kakaového másla, 250 g
Kategorie: | Kakaový prášek |
---|
Co vás bude určitě zajímat
Není kakao jako kakao, ale kdo nezkusí, nezjistí. Přírodní, nealkalizovaný kolumbijský kakaový prášek s obsahem 22–24 % kakaového másla je vyrobený z kakaových bobů Fino de Aroma. Má světlou, zářivou oranžově hnědou barvu, intenzivní vůni a bohatou chuť hořké čokolády s ovocnými tóny. Díky spojení kvalitních bobů a šetrného zpracování jsou v něm zachovány látky podpůrné pro naše tělo, např. antioxidanty.
Naproti tomu alkalizace kakaa je proces, který chemicky snižuje kyselost nekvalitních kakaových bobů. Vynalezli ho v Holandsku - proto kakao „holandského typu” - a získali tmavý prášek, sice s čokoládovou, ale prázdnou „příchutí”, s delší trvanlivostí a lepší rozpustností, ale bez zdraví prospěšných látek. O jeho věhlas se postaral marketing…
Fino de Aroma označuje nejkvalitnější kakaové boby. Vyznačují se jedinečnou chutí, která je daná čistotou jejich původu. Čokoláda z nich vyrobená nádherně voní a její vyvážená plná chuť kakaa je prostoupená ovocnými, květinovými a ořechově sladovými tóny. Pouze 6–8 % celosvětové produkce kakaových bobů, a to převážně z oblasti Latinské Ameriky, získává každoročně označení Fino de Aroma (uděluje ho ICCO - The International Cocoa Organization). Čokoládové suroviny, které vám nabízíme, jsou vyráběné z kakaových bobů speciálně vyšlechtěné odrůdy Criollo Trinitario, která dává vzniknout čokoládám s bohatým a harmonicky vyváženým čokoládovým základem výjimečné vůně a chuti.
100% přírodní nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek Fino de Aroma s obsahem 22-24 % kakaového másla.
Neobsahuje ořechy, bez lepku, bez GMO.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 2050 kJ/490 kcal
Tuky 22–24 g z toho nasycené mastné kyseliny 13 g, sacharidy 46 g z toho cukry 0 g, vláknina 34 g, bílkoviny 27 g, sůl 0 g
Inspirujte se...
Věřím, že s kakaovým práškem si v kuchyni hravě poradíte. Upečte si dvoubarevnou bábovku nebo uvařte kakao.
Doporučujeme
Skladujte na suchém místě při teplotě 18–20°C. Čokoládě, ale ani kakau nesvědčí teplo, světlo a intenzivní pachy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.