Akademie čokolády

Akademie čokolády představuje soubor přednášek pro všechny, kteří chtějí o kakau, jeho pěstování, zpracování, výrobě čokolády a benefitech její konzumace vědět teoreticky i prakticky úplně všechno. Součástí programu je čokoládová gramotnost, degustace čokolád Fino de Aroma, seznámení s historií čokolády a prezentace receptů na výrobou teplé čokolády nebo jednoduchých čokoládových dezertů.

Akademie čokolády je určena nejen výrobcům čokolády a čokoládových výrobků, majitelům restaurací a kaváren, baristům, cukrářům a dalším profesionálům z gastro oboru, ale je vhodná i pro firmy a jejich zaměstnance. Pro každého zákazníka jsme připraveni zorganizovat na zakázku takový typ kurzu nebo zážitkového eventu, který naplní jeho potřeby a očekávání.

Základní moduly:
- čokoládová gramotnost
- příběh čokolády tree-to-bar a bean-to-bar
- kakaové deriváty a ingredience do čokolád
- historie čokolády
- degustace čokolád
- mýty a předsudky, zdravotní účinky čokolády
- příprava teplé čokolády
- výroba jednoduchých čokoládových dezertů

(pro skupiny 10 -12 lidí)
- snoubení vína a čokolády
- vaření s čokoládou
- domácí výroba čokolády

 

 

Zpět do obchodu